AMERIKA BIRLEŞIK
DEVLETLERİ VATANDAŞI OLUN
YATIRIM YOLUYLA GÖÇ
DAHA FAZLA BILGI
ABD hükümeti, yabancı yatırımcılar tarafından iş yaratma ve sermaye yatırımıyla ABD ekonomisini canlandırmak için 1990'da EB-5 Göçmen Yatırımcı Programı'nı yarattı.

  Programa hak kazanabilmek için, bir yabancı yatırımcı, yüksek bir işsizlik oranı ile Birleşik Devletlerin bir bölgesinde bulunan uygun bir iş veya projeye 500.000 USD yatırım yapmalıdır. Başvuru sahibinin yaptığı yatırım, iki yıllık bir süre içinde en az on tam zamanlı iş oluşturmalıdır.

  Programın başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından, yatırımcılar ve yakın aile bireyleri (21 yaşın altındaki eş ve çocuklar), vatandaşlık yolunda kalıcı ikamete dönüştürülebilecek koşullu bir ABD oturumu statüsüne sahipler.

  ABD Hükümeti, yılda 10,000 EB-5 göçmen vizesine izin vermektedi